Amelandweekend 13-15 oktober 2017

24 okt Amelandweekend 13-15 oktober 2017

Het Clubweekend op Ameland was een daverend succes. Op vrijdagmiddag kwamen de   deelnemers en hun honden binnendruppelen in de accommodatie Sier aan Zee in Hollum. Sier aan Zee ligt in de duinen op korte loopafstand van het strand en direct aan het sprookjesachtige heuvelige bos. We hadden een geheel eigen gebouw ter beschikking, wat erg fijn was, omdat de honden los door het hele gebouw konden rondlopen. We hadden ieder een eenvoudige eigen kamer met badkamer en een fijne groepsruimte waar we gezellig bij elkaar konden zitten. Het ontbijt en diner werden in het hoofdgebouw geserveerd en daar mochten we onze hondjes aangelijnd mee naartoe nemen.

Aan het einde van de middag werd er een strandwandeling gemaakt, waarbij de honden de gelegenheid hadden elkaar op een speelse manier te leren kennen. Wat een feestje, heerlijk over het strand rollebollen en een gezamenlijke duik nemen in de zee! Na de wandeling was het aan de menselijke deelnemers om elkaar te leren kennen tijdens een gezellige borrel en heerlijk dinerbuffet. Na het eten hebben we nog uitgebreid verder kennis gemaakt in de groepsruimte.

Op zaterdag werd er na het uitgebreide ontbijt een fikse strandwandeling gemaakt. De zon stond ons inmiddels stralend  in een dito blauwe lucht toe te lachen. Puur genieten was het! Het strand op Ameland is breed en lang en je kunt er eindeloos met de honden wandelen. Door de oostelijke wind waren er ongelooflijk veel kwallen in vele kleuren blauw aangespoeld, wat een bijzonder tafereel gaf, getuige de foto’s. Gelukkig trokken de honden zich er niets van aan en bemoeiden ze zich niet met deze vreemde ‘prikkelende’ wezens. Na de wandeling streken we neer op het zonovergoten terras van Beachclub The Sunset waar we met z’n allen heerlijk hebben geluncht. Na de lunchpauze was het tijd voor de activiteitenmiddag. Er golfden heel wat lachsalvo’s over het eiland tijdens dit gebeuren… Er was een spannend parcours uitgezet compleet met tunnel, hoogtesprong, creatieve kunstjes, enzovoort. Daarna werd er een hondenstoelendans uitgevoerd. Ook was er nog tijd voor een korte ringtraining en daarna was het de hoogste tijd voor de borrel, waarbij nog 4 extra gasten aanschoven. Iedereen was inmiddels aardig bijgekleurd door de niet aflatende zonneschijn. Alweer werd er een verrassend smakelijk dinerbuffet geserveerd.

Op zondag werd ter afsluiting van een heerlijk weekend een lange strandwandeling gemaakt en nog enkele uurtjes genoten van de zon op het terras.

We kijken terug op een werkelijk héééééérlijk weekend en iedereen wil volgend jaar weer!!!

Brigitte Waller

 

Geen reactie's

Geef een reactie