KCM 2018 (Inschrijving is gesloten)

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KCM 2018 (Inschrijving is gesloten)

28 oktober 2018


Wat is een kampioenschapsclubmatch?
Onze clubmatch is een gewone hondententoonstelling, maar met het grote verschil dat er alleen Barbets meedoen. De sfeer is er gezellig en ongedwongen en het is de ideale kans voor jonge, onervaren honden en beginnende exposanten om te wennen aan hondenshows. Op een KCM wordt de tijd genomen om de onervaren combinaties duidelijk uit te leggen wat er van hen verwacht wordt. Ook is de clubmatch een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere Barbets en hun eigenaren, maar ook de fokkers en natuurlijk de nestgenootjes van je eigen hond.
De Kampioenschapsclubmatch (KCM) staat open voor leden en niet-leden uit binnen- en buitenland. Omdat de prijzen voor de beste en op één na beste reu en teef van een clubmatch dubbel tellen, kunt u de mooiste Barbets op deze dag verwachten.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij de ingang ontvang je de catalogus en een ringnummer. Zoek een plekje in de zaal. In de catalogus staat het verloop van de dag aangegeven. De ringmeester roept de nummers om die aan de beurt zijn, waarna je op die volgorde in de ring gaat staan. De hond moet netjes staan voor de keurmeester en hij of zij bekijkt en betast de hond. Om het gangwerk te beoordelen, zal de combinatie nog een rondje en een stukje in rechte lijn moeten lopen.
De keurmeester dicteert een verslag (keurrapport) aan de schrijver en geeft een kwalificatie aan de hond. De kwalificatie kan variëren van Uitmuntend tot Zeer Goed, Goed, Matig of Diskwalificatie.
Honden die 1e in hun klasse worden, met als kwalificatie Uitmuntend, komen aan het eind van de dag terug. Uit deze honden worden de Beste Reu en de Beste Teef gekozen. Ook de honden die 2e in hun klasse worden, maken nog kans om terug te komen voor Reserve Beste Reu of Reserve Beste Teef.
De honden in de Babyklasse en de Puppyklasse zijn nog te jong voor de officiële beoordelingen U, ZG, G of M, omdat deze pas op de leeftijd van 9 maanden mogen worden gegeven. Ze worden gekwalificeerd met VB (Veel Belovend), B (Belovend) of WB (Weinig Belovend).

Klassen.
Er zijn in totaal negen klassen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per klasse wordt definitief bepaald of de klasse wordt gehanteerd tijdens de KCM. De klassen zijn:

  1. Jongste puppyklasse: 4 – 6 maanden;
  2. Puppyklasse: 6 – 9 maanden;
  3. Jeugdklasse: 9 – 18 maanden;
  4. Tussenklasse: 15 -24 maanden;
  5. Open klasse: 15 maanden en ouder;
  6. Gebruikshonden: vanaf 15 maanden en in bezit van desbetreffende verklaring;
  7. Kampioensklasse: voor honden die een leeftijd vanaf 15 maanden hebben én een nationale of internationale F.C.I.-kampioenstitel hebben behaald;
  8. Veteranenklasse: vanaf 8 jaar;
  9. Fokkersklasse: vanaf 9 maanden: door de exposant gefokt.

Inschrijfgeld.
• € 28,- voor de jongste puppyklas en puppyklas en € 23,- voor de tweede en volgende hond(en);
• € 39,- voor de eerste hond en € 34,- voor de tweede en volgende hond(en).

Welke honden kunnen deelnemen?
Alle Barbets die, op de dag van de tentoonstelling, minimaal 4 maanden oud zijn en een stamboom hebben. Loopse teven zijn welkom, maar let goed op je hond. Reuen moeten twee ingedaalde testikels hebben. Alle honden die aanwezig zijn tijdens de show (ingeschreven of als bezoeker) moeten een geldige vaccinatie of titerverklaring hebben.

Keurmeesters.
Voor de reuen: de heer C.F. Rutten
Voor de teven: mevrouw F.L. Mensink

Programma (kort).
De keuringen beginnen om 10:00 uur, de zaal is vanaf 9.00 uur open.
Afhankelijk van wanneer je hond aan de beurt is, moet je ’s morgens al aanwezig zijn of kun je iets later (uiterlijk 12.00 uur) komen.
Ongeveer een week voor de KCM komt het dagprogramma op de website.
Als je hond gekeurd is en géén 1e of 2e plaats heeft gehaald in zijn klasse, hoef je niet te blijven tot eind.
Dit jaar hebben we ook een paar leuke stands waar je hondenspulletjes kunt kopen. Ook zal er een trimster aanwezig zijn om verzorgingsadvies te geven. Waarschijnlijk zal er ook een demonstratie van een leuke hondensport zijn waar je aan deel kan nemen.

Tips om mee te nemen: inentingsboekje, waterbak, kleedje voor de hond, eventueel een bench en een stoel.

AVG.
Bij inschrijving verleent de exposant aan de Barbetclub toestemming om zijn/haar persoonsgegevens te registeren en te publiceren in de catalogus conform het Kynologisch Reglement, artikel IV.
Ook verleent de exposant toestemming aan de Barbetclub om tijdens het evenement fotomateriaal te maken en te gebruiken.

Inschrijving.
Inschrijven is vanaf 8 oktober jl. niet meer mogelijk.

Parkeren is gratis.

We hopen op veel inschrijvingen. Het zou leuk zijn als je andere Barbet-bezitters ook enthousiast zou willen maken.

Tot de 28e oktober a.s. bij H.F. Witte in De Bilt.

Met vriendelijke groet,
Namens de KCM Commissie

Teun Michielse
Voorzitter

 

Gegevens

Datum:
28 oktober 2018
Evenement Categorie:

Organisator

Teun Michielse
Telefoon:
06 51 60 05 80

Locatie

Cultureel & Vergadercentrum H.F Witte
Henri Dunantplein 4
De Bilt, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.hfwitte.nl/home.html