KCM 27 oktober 2019

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KCM 27 oktober 2019

27 oktober

KCM

27 OKTOBER 2019

 

Wat is een kampioenschapsclubmatch (KCM)?

Onze clubmatch is een hondententoonstelling, waar alleen Barbets aan meedoen. De sfeer is er gezellig en ongedwongen en het is de leuke manier om baas en hond te laten wennen aan hondenshows. Op een KCM wordt de tijd genomen om de onervaren combinaties duidelijk uit te leggen wat er van hen verwacht wordt. Daarnaast kan je kennis te maken met andere Barbets, hun eigenaren, met fokkers en wellicht zie je de nestgenootjes van je eigen hond terug.
De Kampioenschapsclubmatch (KCM) staat open voor leden en niet-leden uit binnen- en buitenland.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij de ingang ontvang je de catalogus en een ringnummer. In de catalogus staat het verloop van de dag aangegeven. De ringmeester roept de nummers om die aan de beurt zijn, waarna je op die volgorde in de ring gaat staan. De hond moet netjes staan voor de keurmeester en hij of zij bekijkt en betast de hond. Om het gangwerk te beoordelen, zal de keurmeester je vragen een stukje te draven.
De keurmeester dicteert een verslag (keurrapport) aan de schrijver en geeft een kwalificatie aan de hond. De kwalificatie kan variëren van Uitmuntend tot Zeer Goed, Goed, Matig of Diskwalificatie.
Honden die 1e in hun klasse worden, met als kwalificatie Uitmuntend, komen aan het eind van de dag terug. Uit deze honden worden de Beste Reu en de Beste Teef gekozen. Ook de honden die 2e in hun klasse worden, maken nog kans om terug te komen voor Reserve Beste Reu of Reserve Beste Teef.
De honden in de Babyklasse en de Puppyklasse zijn nog te jong voor de officiële beoordelingen U, ZG, G of M, omdat deze pas op de leeftijd van 9 maanden mogen worden gegeven. Ze worden gekwalificeerd met VB (Veel Belovend), B (Belovend) of WB (Weinig Belovend). De beste hond van het ras krijgt de titel BOB, best of breed en de beste van het andere geslacht is BOS (best of opposite sex). Beide titels worden beloond met een dubbel aantal punten door de Raad van Beheer.

Klassen.
Er zijn in totaal negen klassen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per klasse wordt definitief bepaald of de klasse wordt gehanteerd tijdens de KCM. De klassen zijn:

  1. Jongste puppyklasse: 4 – 6 maanden;
  2. Puppyklasse: 6 – 9 maanden;
  3. Jeugdklasse: 9 – 18 maanden;
  4. Tussenklasse: 15 -24 maanden;
  5. Open klasse: 15 maanden en ouder;
  6. Gebruikshonden: vanaf 15 maanden en in bezit van desbetreffende verklaring;
  7. Kampioensklasse: voor honden die een leeftijd vanaf 15 maanden hebben én een nationale of internationale F.C.I.-kampioenstitel hebben behaald;
  8. Veteranenklasse: vanaf 8 jaar;
  9. Fokkersklasse: vanaf 9 maanden: door de exposant gefokt.

 

Inschrijfgeld.
• € 28,- voor de jongste puppyklas (1) en puppyklas (2) en € 23,- voor de tweede en volgende hond(en) in deze klasse;
• € 39,- voor de eerste hond en € 34,- voor de tweede en volgende hond(en) in de klassen 3 t/m 9.

Welke honden kunnen deelnemen?
Alle Barbets, die op de dag van de tentoonstelling, minimaal 4 maanden oud zijn en een stamboom hebben. Loopse teven zijn welkom, maar let goed op je hond. Reuen moeten twee ingedaalde testikels hebben. Alle honden die aanwezig zijn tijdens de show (ingeschreven of als bezoeker) moeten een geldige vaccinatie of titerverklaring hebben.

Keurmeesters.
Voor de reuen: mevrouw G. Groeneweg-de Klerk
Voor de teven: mevrouw G.J. Toeters-Riethoff

Programma (kort).
De keuringen beginnen om 10:00 uur, de zaal is vanaf 9.00 uur open.
Afhankelijk van wanneer je hond aan de beurt is, moet je ’s morgens al aanwezig zijn of kun je iets later (uiterlijk 12.00 uur) komen.
Ongeveer een week voor de KCM komt het dagprogramma op de website.
Als je hond gekeurd is en géén 1e of 2e plaats heeft gehaald in zijn klasse, hoef je niet te blijven tot eind.

Handig om mee te nemen; Een Inentingsboekje (verplicht), waterbak, kleedje voor de hond, eventueel een bench en een stoel voor je zelf.

AVG.
Bij inschrijving verleent de exposant aan de Barbetclub toestemming om zijn/haar persoonsgegevens te registeren en te publiceren in de catalogus conform het Kynologisch Reglement, artikel IV.
Ook verleent de exposant toestemming aan de Barbetclub om tijdens het evenement fotomateriaal te maken en te gebruiken.

Inschrijving.
Inschrijven kan tot en met 6 oktober 2019 doormiddel van dit formulier.

Parkeren is gratis.

We hopen op een groot aantal enthousiaste deelnemers en zien jullie graag op zondag 27e oktober a.s. bij H.F. Witte in De Bilt.

Met vriendelijke groet,
Namens de KCM Commissie

Karen Kaptein
Voorzitter Fokzaken

Gegevens

Datum:
27 oktober

Organisator

Barbetclub
E-mail:
secretaris@barbetclub.com
Website:
www.barbetclub.com

Locatie

Cultureel & Vergadercentrum H.F Witte
Henri Dunantplein 4
De Bilt, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.hfwitte.nl/home.html