Nakomelingendag 21 mei 2017

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nakomelingendag 21 mei 2017

21 mei 2017

De 2e Nakomelingendag (NKD) van de Barbetclub vindt plaats in Apeldoorn. Tijdens deze NKD worden alle Barbets geboren in 2014 en 2015 van harte uitgenodigd.

Schrijf je, tot en met 7 mei, in.

Het dol van de NKD is het inventariseren van ons ras. De NKD vindt elke 2 jaar plaats, waarbij elke keer de jong-volwassen Barbets (2 en 3 jaar oud) uitgenodigd worden.
Het inventariseren gebeurd door een officiële keurmeester. Het is van belang om zoveel mogelijk Barbets te zien om een beeld te krijgen van hoe ons ras zich in Nederland ontwikkeld. Hiervoor zijn juist de honden die niet naar show gaan of voor de fok ingezet worden belangrijk.
Er wordt gekeken naar de bouw en het gangwerk van de honden, maar het is géén show en je hoeft dus ook geen ervaring te hebben met het showen van je hond.

De honden worden per nest in de ring gevraagd. Wij nodigen de fokkers uit om waar mogelijk ook de moeder- en/of vaderhond te presenteren. Hierdoor krijgt de keurmeester een nog completer beeld. Natuurlijk is het ook een hele leuke kans om de familie van je hond terug te zien.
Voor elke hond, en waar mogelijk per nest, vult de keurmeester een beoordelingsformulier in wat de eigenaar en de fokker meekrijgen.

Op 21 mei is de nationale Dag van de Hond, dit jaar met thema Kind&Hond. Op de locatie van de Apeldoornse KC zal niet alleen de NKD van de Barbetclub gehouden worden, maar organiseert de KC zelf een leuk programma van demonstraties en workshops van diverse hondensporten. Op www.dagvandehond.nl en de website van de Apeldoornse KC vindt je meer informatie.
Natuurlijk kunnen ook de deelnemers aan de NKD deel nemen aan alle leuke activiteiten!

Als je inschrijft, krijg je een week van tevoren een tijdsschema waarin je kunt zien hoe laat je ongeveer aan de beurt bent. Je hoeft dus niet de hele dag aanwezig te zijn.

Elke Barbet, geboren in 2014 of 2015, kan inschrijven
OOK:
– als de fokker van je hond niet aanwezig kan zijn
– als de moederhond en/of vaderhond niet aanwezig kan zijn
– als je geen fokplannen hebt met je Barbet
– als het een gecastreerde reu is
– als je Barbet een ‘foutje’ heeft (bv gebitsfout)
– als je Barbet geen lange vacht heeft
– als je Barbet niet in Nederland geboren is
– als je niet in Nederland woont, maar wel graag wil komen
– als je (nog?) geen lid bent van de Barbetclub,
– etc, etc

Ofwel: elke Barbet kan een bijdrage leveren aan het ras door deze dag aanwezig te zijn!
We hopen op een grote opkomst en hebben dan ook twee keurmeesters uitgenodigd, namelijk mevrouw L. Erhart en de heer R. Doedijns.

Inschrijven kan tot en met 7 mei 2017

 

 

Gegevens

Datum:
21 mei 2017
Evenement Categorie:

Organisator

Commissie Fokzaken
E-mail:
fokzaken@barbetclub.com

Locatie

De Apeldoornse Kynologenclub
Polderweg 5
Apeldoorn, 7327 GX
+ Google Maps
Telefoon:
055-540032
Website:
www.apeldoornsekynologenclub.nl