ALGEMEEN BESTUURSLID GER VAN DE GEIJN

GER VAN DE GEIJN

Voorzitter Activiteitencommissie

Mag ik mij even voorstellen: Ik ben Ger van de Geijn, 73 jaar en woon samen met mijn partner Peter en onze hond Gytte in Horssen. Naast mijn baan als Lerares Uiterlijke Verzorging MDGO heb ik meer dan 25 jaar een  eigen  kapperszaak gerund. Nu ben ik met pensioen en heb samen met Peter en natuurlijk Gytte de afgelopen 9 jaar,  3 prachtige nestjes mogen fokken.

Wij hebben altijd honden gehad, zoals Golden Retievers en een Wetterhoun. Met al deze honden heb ik jachttraining gedaan en verschillende KNJV  diploma’s gehaald. Toen we voor 9 jaar terug onze Gytte kregen was het niet direct mijn bedoeling met haar weer jacht te gaan doen, echter, gaandeweg de trainingen bleek Gytte zeer geïnteresseerd te zijn in het jacht spelletje. Ook met haar heb ik vele mooie diploma’s gehaald waar van 1 MAP (meervoudig apport) met als aantekening de jongste hond.

Ger van de Geijn

Omdat ik naast gezondheid en karakter ook aanleg belangrijk vind, zijn we een aantal jaren geleden gestart met de jachtkring. Niet zo zeer om opgeleide jachthonden te krijgen, maar meer om de natuurlijke aanleg en het plezier in het spel, die de Barbet zeker heeft, te stimuleren en te kijken in hoeverre de Barbet geschikt zou zijn om een KNJV jachttraining te gaan volgen. We hebben een  tal bijeenkomsten gehad en van daaruit zijn er verschillende koppels doorgegaan naar de KNJV jachttraining.

Voor de Barbetclub heb ik een handzaam boekje samengesteld waarin uitgelegd wordt wat er allemaal komt kijken als je een pup in huis neemt. Uiteraard is het voor nieuwe pupkopers gratis en leden kunnen het via de website bestellen. Ik vind het belangrijk om wat te doen met je Barbet  en het maakt niet uit wat. Dat kunnen verschillende sport of spelletjes zijn. Vanuit die gedachte wil ik me graag samen met de commissie activiteiten inzetten om zoveel mogelijk leden te stimuleren deel te nemen aan de verschillende activiteiten die door de club worden aangeboden.