SECRETARIS MAAIKE DAMEN

MAAIKE DAMEN

SECRETARIS

Als nieuwe secretaris van de Barbetclub Nederland wil ik mij graag even voorstellen: Mijn naam is Maaike Damen, 54 jaar en woon in s-Hertogenbosch. Ik ben getrouwd met Ron en we hebben twee zoons, die het huis al hebben verlaten, en twee Barbets.

Nadat we twee Airedale Terriers hebben gehad zijn we op zoek gegaan naar een andere rashond en kwamen unaniem uit bij de Barbet. Na een bezoek aan de KCM 2019 raakten we helemaal verknocht aan dit ras en in december van dat jaar kwam Biko (Blue Heart Diamond uit d’n Rey’sHof) als pup bij ons.

Omdat we altijd twee honden hebben gehad, was het snel duidelijk dat er een tweede Barbet zou komen als onze laatste Airedale er niet meer zou zijn. Die overleed najaar 2020. In augustus 2021 mochten we Xavi (Gelato Nocciola uit d’n Rey’sHof) verwelkomen en zijn we weer compleet.

Biko is vanaf pup af aan met mij meegegaan naar een verpleeghuis, waar ik een gespreksgroep leid met dementerende ouderen. Dit was oorspronkelijk omdat ik geen puppy oppas thuis had, maar het bleek een schot in de roos en Biko maakt inmiddels als therapiehond deel uit van ons programma aldaar.

Maaike Damen

Ik heb mijn roots in de gehandicaptenzorg liggen en daar nam ik een van mijn Airedale terriërs ook zo nu en dan mee naar toe om activiteiten met cliënten te doen.

Door al die ervaringen ben ik afgelopen april begonnen met de opleiding tot  Therapiehond-begeleider bij  stichting Contact Hond. Module 1 heb ik inmiddels gedaan en medio 2023 gaan module 2 t/m 4 gevolgd worden. Xavi gaat dan met mij mee naar de training op de praktijkdagen en stages, zodat ook hij als therapiehond aan de slag kan. Met hem ben ik nu nog bezig met de gehoorzaamheidstrainingen. 

Biko en ik zijn onlangs gestart met de hondensport “Hoopers”. Ik ben  me ook meer in het fokken met de Barbet gaan interesseren en Biko heeft in maart dit jaar zijn eerste dekking gedaan (met Jada du Laitier) waaruit een mooi nestje is geboren bij kennel L’Oeuf Heureux.

Toen ik herhaaldelijk de oproep voor bestuursleden voor de Barbetclub voorbij zag komen heb ik uiteindelijk gereageerd, omdat ik het wel heel jammer zou vinden dat er door een gebrek aan nieuwe bestuursleden geen officiële club meer zou zijn voor dit geweldige ras.