Barbetweekend 11, 12 en 13 september 2015

13 sep Barbetweekend 11, 12 en 13 september 2015

Verslag barbetweekend door deelnemer barbet Bob

Hallo, mijn naam is Bob (Lucky Bob vum Tempelshaus) Bijna een jaar geleden in Luxemburg geboren, leid ik een relaxed en zorgeloos leventje in Katwijk aan zee. Dagelijks maak ik mijn rondjes in duin, op het strand en in de zee, krijg ik mijn eten op tijd en mag ik ongestraft kater Boris en poes Bennie opjagen. Ook vind ik het heerlijk om in de vogelpoep te rollen en paardenpoep te eten. Af en toe moet ik op een tafel staan en worden al mijn krullen geborsteld en uit de klit gehaald. Dat is geen pretje, maar prima te doen in mijn verder luxe hotelleventje. Maar deze week overdrijft mijn baas. Ik mag niet zwemmen in zee, moet op de paden blijven in de duinen, mijn pony wordt niet meer geknipt en mijn oren worden schoon gemaakt met een doekje van Zwitsal. Er wordt een klittensnijder besteld en ik word strak geknipt, lig uren in bad, de manicure en pedicure komen op bezoek en ik word opeens gedrild met commando’s. Wat een dramaweek. Is dit dan het einde van mijn luxeleventje? Aan het einde van de week worden al mijn spullen in de auto gedaan en wordt de auto verder vol gepropt met mensenspullen. Zittend op de achterbank mag ik vervolgens 3 uur naar rode lichtjes kijken die in traag tempo zich over de weg voortbewegen. De tocht eindigt in een donker bos en de hele inhoud van de auto wordt verplaatst naar een piepklein huisje. Super leuk dat we hier gaan wonen, want het hele bos zit vol met konijnen. Ik mag er helaas niet mee spelen, want we moeten rennen naar de bingo!! Geen idee wat dat is, maar het rennen is in ieder geval al leuk. Bingo is helemaal mijn ding! Een heel veld met honden en in het midden een grote bak met ballen. Fun, Fun, Fun! Lekker blaffen met zijn allen. Merkwaardig is wel dat bijna alle honden op mij lijken.  De volgende dag zijn al mijn nieuwe vrienden er nog steeds en gaan we met iedereen het bos in. We doen tikkertje en ik loop bijna vooraan. Ik mag, althans dat denk ik, ook gewoon weer door de plassen rennen en al mijn nieuwe vrienden vinden dit ook leuk. Heerlijk! Mijn zus Bliksem is ook mee, dus als ik even niet meer weet wat ik moet doen kan ik altijd haar nog op haar nek springen. Door de modderpoel krijg ik al mijn klitten en vieze luchtjes weer terug en ben weer helemaal in mijn element. Dit weekend kan nu al niet meer stuk.  In de middag gaan we al weer snel op stap en neemt mijn baas een hele zak met worstjes mee en moet ik allemaal nieuwe kunstjes doen. Sommige honden hebben blijkbaar thuis al veel geoefend, want die snappen alles precies. Zo wil ik later ook worden! Alle bazen zijn vrolijk en we verdienen tientallen stukjes worst. Heerlijk dat ik in de avond even kan chillen want ik ben hondsmoe.

Op zondag hangen er kluifjes in de bomen en moet je ze er uithalen, balancerend op je achterpoten. En dan vanuit het niets is het feestweekend blijkbaar over, want we gaan weer in de volgepropte auto naar huis. Of toch niet? We stoppen al weer snel en ik kom op het mooiste grasveld dat ik ooit heb gezien met allemaal vreemde voorwerpen, tunneltjes, latjes en een rare grote trap die eigenlijk nergens toe leidt, want je moet gelijk weer naar beneden. Nou ja, ik verbaas me al lang niet meer over de gekke gewoontes van die wezens op 2 poten. Ik besluit een geintje uit te halen met mijn baas. Terwijl ze mij dirigeert naar een tunneltje en snel naar het einde loopt, voorover bukt en mijn naam de tunnel in roept, loop ik gewoon stiekem achter haar aan en zeg “kiekeboe”. En het allerleukste is nog om je baas te negeren, gewoon lekker wegrennen!  “Bob, Bob, Bob, Bob”, galmt het dan over het veld.  Dan weet iedereen mijn naam en voel ik mij net zo’n held als die 2 grote bruine reuen.

Ik heb dit weekend veel nieuwe vrienden gemaakt en veel nieuwe trucjes geleerd. Mijn bazen zeggen dat ze mij nu nog beter hebben leren kennen. Dus ik heb goede hoop dat die klitten voortaan gewoon in mijn krullen mogen blijven zitten.

Groetjes van Bob

 

Verslag door deelnemer Paul van der Linde

Topweekend Barbetclub

Men neme 16 Franse waterhonden en 2 witte `vreemde`honden, hun eigenaren, een fantastische locatie in een prachtige omgeving en goed weer.

De ingrediënten die gegarandeerd een prachtig weekend opleveren. En zo geschiedde.

De Barbetclub organiseerde van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september een “Barbet-weekend” op vakantiepark Liederholt in Beekbergen.

Word je al gelukkig van het opgewekte karakter van je eigen Barbet, je kunt je geluk niet op als je er velen bij elkaar zet. Hondenbingo,

boswandeling, opdrachten, blaffen, ravotten, koekhappen en een leerzaam bezoek aan de Kynologenclub in Apeldoorn.

Teveel om op te noemen.

Het weekend was zeer geslaagd en wat we al wisten werd ook weer bevestigd, alleen leuke mensen nemen een Barbet!

Groet en tot een volgende keer.

Paul van der Linde

DSC_0396 P1120948 P1130030 P1130040 P1130190

Geen reactie's

Geef een reactie