Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KCM 12 JUNI JUBILEUMEDITIE!

12 juni 2022 - 10:00 - 18:00

De Kampioensclubmatch (KCM) van de Barbetclub op 12 juni 2022 wordt een speciale gebeurtenis.

Naast de normale keuringen gaan we diverse andere activiteiten organiseren zodat niemand zich hoeft te vervelen.

Locatie is Fjordhest-Gard, Krimweg 125, 7351 TL Hoenderloo. Er is voldoende parkeergelegenheid. Inloop vanaf 9.30 h. Deelname aan de hondenkeuringen kost €28.= voor pups tot 9 maanden en €39.= voor de klassen boven de 9 maanden. Onderaan de pagina vindt u de link naar het aanmeldingsformulier voor de keuringen.

U bent echter ook welkom met uw Barbet indien u niet aan de keuringen deelneemt, toegang is dan gratis. Er zijn diverse nevenactiviteiten gepland zoals een behendigheidsrace, detectie speuren, hersenwerk en Junior handling (speciaal voor de kinderen). Neem dus ook uw kinderen of kleinkinderen mee naar de KCM, zij zullen zich niet vervelen. Onderaan de pagina vindt u de link naar het aanmeldingsformulier voor bezoeker. U kunt u echter ook nog ook op de dag van de KCM aanmelden als bezoeker bij het secretariaat.

De locatie

Uitgaande van goed weer vinden de keuringen en andere activiteiten zoveel mogelijk buiten plaats op een grote weide. We zorgen verder voor een grote tent en er is een overdekt terras. Er zijn voldoende stoelen aanwezig, dus u hoeft zelf geen stoel mee te brengen. Het is wel verstandig een eigen drinkbak voor de hond meenemen en die zelf ter plekke te vullen ter voorkoming van overdracht van eventuele infecties. Verder wordt van u verwacht eventuele ontlasting van uw hond op het veld meteen te verwijderen, er zijn voldoende poepzakjes beschikbaar. Indien u wilt, kunt u een bench meenemen voor uw hond, echter wij willen dit niet stimuleren. Er is voldoende ruimte op het veld en in de buurt kunt u heerlijk wandelen met uw Barbet.

De ingang van het terrein is aan de Brouwersweg (zie foto). Rechts langs de Brouwersweg kunt u op het terrein uw auto parkeren. Indien u de avond tevoren al naar de locatie komt kunt u na 19.00 h uw caravan of camper hier reeds parkeren. In de buurt van de ingang bevindt het secretariaat alwaar u zich dient te melden, ook als u niet voor de keuringen komt.

Welke honden kunnen deelnemen?

Alle Barbets die, op de dag van de tentoonstelling, minimaal 4 maanden oud zijn en een stamboom hebben. Loopse teven zijn welkom, maar let goed op je hond. Voor de keuring moeten reuen twee ingedaalde testikels hebben. Alle honden die aanwezig zijn tijdens de show (ingeschreven voor de keuring of als bezoeker) moeten een geldige vaccinatie of titerverklaring hebben. Hebt u geen ervaring met het showen van je hond? Geen nood, er zijn cursussen ringlopen, alwaar u samen met uw hond de fijne kneepjes van het tonen van uw hond kunt leren. Op vrijdag 27 mei en 3 juni worden cursussen ringlopen gegeven door Karen Kaptein, telefoon 0622492940, e-mail: barbetkennelaquatilia@gmail.com.

De keuringen

Keurmeester voor de reuen is Dhr. W. Hochstenbach, keurmeester voor de teven is Mevr. M. Hermans-Remmerswaal. Ringmeesters zijn de heren Gé Kleynen en Jan van Haren. Er zijn voorlopig twee ringen gepland (zie foto): ring 1 is voor reuen, ring 2 voor teven. De ringmeester zal aangeven wat u met de hond moet doen tijdens de keuring. Na de keuring kunt u buiten de ring wachten op de uitslag van de klasse waarin uw hond is ingedeeld. Na afloop van de klasse-keuring kunt u het keuringsrapport ophalen bij het secretariaat.

In welke klasse schrijf ik mijn hond in?

Vaak heb je niet te kiezen in welke klasse je meedoet, het hangt af van de leeftijd van je hond.  De klassen die elkaar overlappen (jeugdklas, tussenklas en open klas) hebben elk hun eigen voor- en nadelen. In de jeugdklasse kun je als je genoeg wint, de titel jeugdkampioen aanvragen. Heb je een hond van 16 maanden en heeft die nog maar 1 punt nodig voor de titel, dan schrijf je je hond in in de jeugdklas. Ga je niet voor de titel, is je hond al ver ‘af’ en oogt hij volwassen, dan schrijf je je in voor de tussenklas of open klas. Het verschil tussen die twee is dat je in de Open klas ‘strijdt’ tegen een grote groep volwassen honden die echt helemaal klaar zijn, goed in de vacht zitten en vaak al veel ervaring hebben en de tussenklas is vaak maar klein en kan je prima terecht als je hond nog wat puppig is.

De andere activiteiten

Ook voor leden die graag de KCM willen bezoeken, maar hun Barbet niet willen laten keuren, hebben we leuke activiteiten gepland. Zo zal er in een aparte buitenbak een behendigheidsparcours worden opgesteld waaraan zowel volwassenen als kinderen met de hond kunnen deelnemen. Daarnaast gaan we de Barbets uitdagen in detectie speuren en hersenwerk, iets wat ook leuk is voor zowel volwassenen als kinderen. De workshop hersenwerk wordt gegeven door Nelleke Remerie. Zij zou het fijn vinden als mensen, die de intentie hebben om mee te doen aan haar workshop, een oude spijkerbroek of handdoek meenemen. Deelnemers kunnen de spijkerbroeken dan achteraf aan haar doneren: zij geeft ze door aan de 50/50 shop, die er weer iets leuks van maken en het verdiende geld gebruiken om dieren in binnen- en buitenland te steunen .

Speciaal voor de kinderen hebben we het onderdeel Junior handling in petto. Ze moeten daarbij netjes lopen met hun hond en hun hondje kunnen laten zitten en staan. Daarbij kunnen ze eventueel laten zien welke kunstjes ze hun Barbet hebben geleerd.

Combineer de deelname aan de KCM eventueel met enkele dagjes uit op de Veluwe. In de buurt van de locatie bevindt zich het Nationale park “De Hoge Veluwe”, met het ondergrondse museum Museonder en “Het Kröller-Müller” museum. Verder zijn in de omgeving te vinden: De Apenheul, Paleis “Het Loo”, de Julianatoren en Het Openlucht Museum in Arnhem.

AANMELDEN:

Aanmelden als bezoeker


The Barbet Club’s Championship Club Match (KCM) on June 12, 2022 will be a special event.

In addition to the normal activities, we will organize various other activities to keep you entertained.

Location is Fjordhest-Gard, Krimweg 125, 7351 TL Hoenderloo. There is ample parking. Walk-in from 9.30 am. Participation in the dogshows costs €28.= for puppies up to 9 months and €39.= for classes above 9 months. You can register for showing your dog below.

However, you are also welcome with your Barbet if you do not participate in the show, entry is then free. Various side activities are planned, such as an agility race, detection tracking, brain work and Junior handling (especially for the children). So bring your children or grandchildren to the KCM, they will not be bored.

Combine participation in the KCM with a few days out on the Veluwe. Near the location is the National Park “De Hoge Veluwe”, with the underground museum Museonder and “Het Kröller-Müller” museum. Also in the area are: De Apenheul, Paleis “Het Loo”, de Julianatoren and The Open Air Museum in Arnhem.

Registration KCM 12 June 2022

 

I will join the KCM as a visitor

Gegevens

Datum:
12 juni 2022
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Fjordhest-Gard
Krimweg 125
Hoenderloo, 7351 TL Nederland
+ Google Maps